In gesprek met Mr Lenet Leusink LLM; voormalig Partner Baker&McKenzie, oprichter van GroeiNU! en organisator van het Happy Lawyer Event op 8 april a.s. in Amsterdam. 

Leusink: ‘Happy Lawyer Event belangrijk om talent voor het vak te behouden. Advocatuur is topsport. Het Event geeft praktische handvatten voor leiderschap én vitaliteit.’

Waarom een ‘Happy Lawyer Event’?foto_lenet_4

Leusink: ‘Een ontwikkeling in de advocatuur die mij zorgen baart en aan het hart gaat is de volgende. In de eerste plaats zie ik steeds vaker advocaten uitvallen door stress en overbelasting. Soms al in de stageperiode. In de tweede plaats vind ik de uitstroom van talent in de advocatuur verontrustend.

Tenslotte zie ik een generatiekloof ontstaan tussen enerzijds de  partners en anderzijds de stagiaires en medewerkers. Partners vinden vaak dat de jongere generatie ‘er niet meer voor gaat’. Ik denk dat dit genuanceerder ligt.’

‘Happy Lawyer’? Is dat thema niet wat ‘soft’ voor de advocatuur? Juist nu is toch het commerciële aspect van het vak belangrijk?

Leusink lacht en zegt dan serieus: ‘Soms denken kantoren dat dit een soft thema is; dat is het niet!

Als mensen met plezier en bevlogenheid werken, wordt talent optimaal benut en dat levert veel op. Kwaliteit, omzet en vitaliteit. Qua kosten kan er op dit terrein nog veel worden gewonnen.’

Waarom zou ik deelnemen, wat levert het op?

‘Het Event is interactief, inspirerend, geeft je handvatten voor positieve energie én is heel leerzaam. Je gaat naar huis met inzichten die je meteen kunt toepassen in je werk. Zelf spreek ik over persoonlijke effectiviteit en werken in flow. Er komen zeer inspirerende sprekers. Dr Els van der Helm, partner bij McKinsey en neurowetenschapper, geeft belangrijke inzichten in vitaliteit en het optimaliseren van energiemanagement. De inzichten van Dr Ruud Veltenaar (bijzonder hoogleraar London Business School, Nyenrode en INSEAD) over leiderschap en de advocatuur van de toekomst zijn zeer verhelderend en direct toepasbaar.’

Waaraan merkt u dat dit thema leeft in de advocatuur?

‘Vorig jaar heb ik verschillende gratis Happy Lawyer-lezingen gegeven voor de Jonge Balie. Daar kwamen tot mijn verrassing honderden stagiaires op af. Het gratis E-book De 5 geheimen van een Happy Lawyer, te downloaden via www.groeinu.com, wordt heel goed ontvangen. Het thema is kennelijk belangrijk voor advocaten.’

Krijgen advocaten PO-Punten en hoe kan ik me aanmelden?

‘Voor het Event krijgen advocaten 6 PO-Punten. Meer informatie én een bijzondere aanbieding www.groeinu.com/event/.’

Advertentie