Belinda Kuppens (30) noemt zichzelf vanaf dag een ondernemer-stagiair. Sinds kort houdt zij huis onder het samenwerkingsverband genaamd Hofzicht advocaten. Drie vragen aan.

Vanwaar dit nieuwe samenwerkingsverband?
‘Ik heb altijd kantoor gehouden onder de paraplu van een samenwerkingsverband. Voordat Hofzicht advocaten is opgericht was ik werkzaam als advocaat binnen het samenwerkingsverband van Advocatenkantoor Torenstraat. Dit hield op te bestaan, omdat het pand waarin we gevestigd waren, werd omgetoverd tot studentenhuis en er geen ruimte meer werd geboden voor het advocatenkantoor. Dat bood een uitgelezen kans een echt eigen kantoor op te richten, samen met vier collega’s.’

Met welke rechtsgebieden houdt u zich bezig?
‘Het rechtsgebied waar ik me voornamelijk mee bezig houd, is het strafrecht in al zijn vormen. Het leuke aan dit rechtsgebied is dat het eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt is binnen het recht. Dat maakt dat je veel bevlogen collega’s (en officieren en rechters) tegenkomt. Ook mijn collega’s houden zich bezig met strafrecht. Hierdoor kunnen we cliënten met de nodige deskundigheid en ervaring bijstaan en onderling makkelijk met elkaar sparren. Alles bij elkaar geeft dat een kantoor zoals we dat voor ogen hadden.’

Wat hoopt u bij Hofzicht advocaten te leren?
‘Er valt natuurlijk altijd nog wat te leren en ik denk juist met alle huidige ontwikkelingen des te meer. Binnen het strafrecht spelen steeds meer externe zaken een rol, zoals de media. Maar ook slachtoffers krijgen een steeds prominentere positie binnen het strafproces. Dat maakt dat de advocaat zich niet meer alleen kan focussen op de zaak en zijn cliënt, maar ook oog moet hebben voor andere belangen die spelen in en rondom de zaak. Het manoeuvreren in dat speelveld is een vaardigheid die ik me graag nog beter eigen maak zonder de belangen van de cliënt uit het oog te verliezen. Wat betreft het runnen van een bedrijf is het zogenoemde managen nog een taak waarin veel te leren valt.’

Francisca Mebius

Advertentie