– Ingezonden Mededeling –

Is uw ICT infrastructuur goed beveiligd, maar deelt u bestanden via Google Drive, WeTransfer, Dropbox of WhatsApp? Dan kunnen uw bestanden leesbaar worden onderschept. Met Enterprise Drive kiest u voor een veilige totaaloplossing.

Advocatenblad Online - Afbeelding ICT ConceptRegelmatig publiceert ICT Concept over de voordelen en risico’s van oplossingen waar we in ons dagelijks leven zo aan gewend zijn: e-mail, Dropbox, OneDrive. Maar de risico’s zijn niet van de lucht. Cases te over: van het delen van bedrijfsgevoelige data via Google Drive of WeTransfer tot het versturen van spraakberichten via WhatsApp. Het is zo gemakkelijk, maar u heeft geen idee meer waar uw data fysiek staan en beveiligd is het allerminst. Want niet alleen u en de beoogde ontvanger kunnen de data inzien, maar vele anderen met u. Waarom wordt er in de praktijk dan zo gretig gebruik van gemaakt? Immers, menig juridisch kantoor heeft thema’s als datalekken en security hoog op de agenda staan. Je zou dus van een professioneel juridisch kantoor verwachten dat gemak nimmer voorrang krijgt op integriteit.

Het antwoord is simpel: er moet een alternatief zijn. Veilig. En dat alternatief is er. Omdat ICT Concept al jaren IT-partner is van juridisch Nederland, heeft de eigen R&D afdeling een tool ontwikkeld om ook online dataverkeer te beveiligen: Enterprise Drive. Enterprise Drive is een totaaloplossing voor het delen en gezamenlijk werken aan documenten, maar dan volledig beveiligd. End-to-end encryptie waarborgt dat niemand bij uw data kan. Alle informatie die de pc, laptop, tablet of smartphone verlaat, wordt automatisch en gedegen versleuteld. Anders dan bij Dropbox en Google Drive is het volledige traject afgeschermd. De beveiliging van Enterprise Drive is gecertificeerd conform Seal of Privacy.

Daarbij staat de data die u deelt op het ICT Concept Cloudplatform. Wanneer iemand iets heeft aangepast, wordt het document automatisch gesynchroniseerd. Ook is inzichtelijk wie wat heeft aangepast. U kunt altijd terug naar een eerdere versie. Deelt u documenten met een ander kantoor of cliënt die geen gebruik maakt van Enterprise Drive? Geen probleem! Klanten die documenten moeten controleren of paraferen worden dus niet op kosten gejaagd. Kortom, u heeft geen enkele reden meer om uw bedrijfsintegriteit te grabbel te gooien.

Meer informatie over Enterprise Drive leest u op www.ict-concept.nl/enterprise-drive of informeer bij onze specialisten.

Advertentie