Dit jaar zal er voor het eerst een togaboot meevaren met de Gay Pride Canal Parade in Amsterdam. De Gay Pride vindt plaats op 6 augustus 2016. Initiatiefnemers van de togaboot zijn de advocaten Eric Steller en Veerle Hammerstein.

Het thema van de boot is Legally Gay. ‘Al jaren zijn er veel advocaten vanuit verschillende boten aanwezig bij de parade. Het is opvallend dat deze beroepsgroep, die zo begaan is met mensenrechten, verder niks met dit thema doet,’ aldus Steller. ‘Het is bizar dat er nog zoveel landen zijn waar je niet kan uitkomen voor je geaardheid of waar homoseksualiteit zelfs strafbaar is. Het is goed om hier tijdens zo’n mooi feest aandacht aan te besteden.’

Er zijn 100 plekken beschikbaar op de togaboot en de inschrijving start donderdag 24 maart. Deelname kost 200 euro, dit is inclusief drank. Volgens Steller zullen er kooien zijn met dansers om uit te dragen dat er nog steeds mensen gevangen worden gezet en er zal een DJ draaien. Advocaten die meevaren dienen zelf een toga mee te nemen en zullen ter plekke een roze bef ontvangen. Over de regels wanneer advocaten een toga mogen dragen, maakt Steller zich geen zorgen. ‘Ik voorzie geen problemen. Ik zie geen Gay Pride-beperkingen in die bepalingen staan.’

Francisca Mebius

Advertentie