Deze maand is Jan Willem Bitter (63) als partner toegetreden tot C-Legal advocaten in Amsterdam. Hiervoor was hij partner en of counsel bij Simmons & Simmons. Drie vragen aan.

Waarom de overstap naar C-Legal?
‘Na meer dan 32 jaar vanuit hetzelfde kantoor (al veranderde het een aantal keren van naam en al bevindt het zich niet meer in Rotterdam, maar in Amsterdam) de praktijk te hebben uitgeoefend, werd het tijd voor verandering. Mij trekt de menselijke maat die C-Legal biedt. C-Legal is wat omvang betreft een fractie van die van het Amsterdamse kantoor van Simmons & Simmons.’

Waar houdt u zich in uw praktijk voornamelijk mee bezig?
‘Een groot gedeelte van mijn tijd besteed ik aan arbitrage, zowel als advocaat in arbitrages als bij de overheidsrechter (bijvoorbeeld waar het gaat om de vernietiging van arbitrale vonnissen). Inhoudelijk leg ik in mijn praktijk het accent op het (internationaal) contractenrecht, kooprecht, distributie en agentuur. Ook richt ik mij op de energiesector en ben ik docent voor verschillende instellingen.’

Wat hoopt u de komende jaren te bereiken?
‘Ik hoop in de komende jaren de kwaliteit waar C-Legal voor staat te consolideren en zo mogelijk te verbeteren samen met het uitstekende team waarvan ik deel uit mag maken.’

Francisca Mebius

Advertentie