Advocaten die geen derdengelden ontvangen, hoeven in de toekomst mogelijk niet meer over een stichting derdengelden te beschikken. De algemene raad van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) heeft besloten te onderzoeken of een hervorming van de huidige regels gerechtvaardigd is. Dat blijkt uit de nieuwsbrief van de NOvA van donderdag 24 maart.

Mede op basis van geluiden vanuit de balie en de resultaten van een enquête van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) heeft de algemene raad besloten de constructie van de stichting derdengelden te behouden, maar te onderzoeken of deze verplichting kan worden afgeschaft voor advocaten die geen derdengelden ontvangen. ‘Voor advocaten die toch onverwacht met derdengelden worden geconfronteerd zal in dat systeem een centrale vangnetstichting worden opgericht. Daarnaast onderzoekt de algemene raad de mogelijkheden van een wettelijke kwaliteitsrekening,’ schrijft de NOvA in de nieuwsbrief.

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Sabine Droogleever Fortuyn

Redacteur

Profile page
Advertentie