Wilfred Steenbruggen is onlangs overgestapt van Bird & Bird in Den Haag naar Leijnse Artz in Rotterdam. Drie vragen aan.

Waarom deze overstap?
‘Ik heb de afgelopen 15 jaar bij verschillende grote advocatenkantoren gewerkt. Ik heb in die tijd veel geleerd en fantastische dingen kunnen doen. Maar het was ook een intense tijd waarin ik weinig ruimte had voor een leven naast mijn werk. Daar had ik steeds meer moeite mee, zeker nadat mijn zoontje geboren was. Ik ben dus op zoek gegaan naar een kantoor waar ik mijn professionele ambities kan combineren met een goede work-life balance. Ik wil nog steeds advocatuur op hoog niveau bedrijven en een mooie praktijk opbouwen, maar er daarnaast ook kunnen zijn als mijn gezin me nodig heeft. Bij Leijnse Artz heb ik daar de ruimte voor.’

Waar is uw praktijk met name op gericht?
‘Ik richt me vooral op de sectoren technologie, media en telecommunicatie (TMT) en gezondheidszorg & life sciences. Ik heb veel kennis van en ervaring met overheidstoezicht en handhaving. In mijn praktijk adviseer en procedeer ik met name over vraagstukken die te maken hebben met het samenspel van nieuwe technologie en regulering. Leijnse Artz heeft al een goede naam op het gebied van arbeidsrecht, gezondheidszorg en life sciences, oneerlijke mededinging en reclamerecht en ondernemingsrecht. Ik wil Leijnse Artz in de komende jaren ook als TMT- en privacykantoor op de kaart zetten.’

Wat zijn de verschillen tussen Bird & Bird en Leijnse Artz?
‘Er zijn de nodige verschillen. Als advocaat bij Bird & Bird kun je bijvoorbeeld terugvallen op de kennis en ervaring van je collega´s in de diverse buitenlandse vestigingen. Bij Leijnse Artz moet je als advocaat meer zelf regelen en doen. Daar staat tegenover dat Leijnse Artz een veel plattere organisatie heeft en een prettige en zeer informele sfeer kent. Ook vind ik het een belangrijk voordeel dat Leijnse Artz aanzienlijk minder overhead heeft waardoor je cliënten aantrekkelijkere tarieven kunt bieden en meer ruimte hebt om te ondernemen. Ik woon in Amsterdam, dus ik moest wel even nadenken over een switch naar Rotterdam. Maar het kantoor sprak me zo aan dat ik toch de sprong heb gewaagd. En Rotterdam bevalt me tot nu toe prima.’

Francisca Mebius

Advertentie