Advocaat Barbara van Gangelen (45) stapte onlangs over van Simmons & Simmons naar Houthoff Buruma in Amsterdam. Drie vragen aan.

Vanwaar deze overstap?
‘Houthoff Buruma heeft een mooie Restructuring & Insolvency praktijk die goed bekend staat en behoort tot de absolute top van de markt in Nederland. Bij Simmons & Simmons ben ik op een hoog niveau werkzaam geweest en heb ik ruime ervaring opgedaan in zowel de transactiepraktijk als op het contentieuze vlak. Ik zag en zie de overstap naar Houthoff Buruma als een unieke kans om op een nog hoger niveau werkzaam te zijn. Er wordt veel aandacht besteed en belang gehecht aan vakinhoudelijke ontwikkeling. Daarnaast is er ook voldoende aandacht voor het sociale aspect. Ik heb mijn komst bij Houthoff Buruma dan ook als een “warm bad” ervaren.’

Waar houdt u zich voornamelijk mee bezig in uw praktijk?
‘Mijn werkzaamheden bestaan uit het adviseren van cliënten over insolventierecht in de breedste zin van het woord en het begeleiden van cliënten die betrokken raken bij een dreigende insolventie. Ook procedeer ik veel in procedures die gerelateerd zijn aan het faillissement. Hier gaat het om geschillen over eigendom, schuldeisersbenadeling en aansprakelijkheid van bestuurders en accountants.’

Wat hoopt u de komende jaren te bereiken?
‘Ik zie de overstap naar Houthoff als een mooie kans om enerzijds de ervaring die ik in de afgelopen 18 jaar heb opgedaan te delen met mijn nieuwe collega’s en tegelijkertijd om mij zelf verder te ontwikkelen en om (nog meer) vakinhoudelijk uitgedaagd te worden.  Ons team heeft cliënten veel te bieden. Daarbij denk ik niet alleen aan het bedienen van crediteuren of debiteuren die met een insolventie te maken krijgen. Ik denk ook aan het in toenemende mate bijstaan van zowel binnenlandse als buitenlandse curatoren, die – naar wij verwachten – steeds vaker bepaalde werkzaamheden zullen willen uitbesteden.’

Francisca Mebius

Advertentie