Simone Heemskerk, voorheen advocaat bij Norton Rose Fulbright, maakte onlangs de overstap naar Stijl advocaten. Drie vragen aan.

Waarom deze overstap?
‘Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest op de vastgoed- en M&A sectie bij een internationaal groot kantoor, merkte ik dat ik toe was aan nieuwe uitdaging. Het liefst in een totaal andere setting: nationaal, klein van omvang en betrokkenheid bij het reilen en zeilen van kantoor. Ik werk op de civiele vastgoedpraktijk, waar ik me met name bezighoud met het adviseren, procederen en onderhandelen over gebieds- en projectontwikkeling, koop/verkoop van onroerend goed, aanbestedingsrecht, staatssteunrecht en huurrecht. Ik adviseer onder andere gemeenten en andere overheden, woningcorporaties, projectontwikkelaars en aannemers.’

Wat hoopt u de komende jaren te bereiken?
‘Ik hoop de komende jaren vele interessante zaken te mogen behandelen, vele cliënten te adviseren en mijn eigen klantenkring verder op te bouwen. Daarnaast lijkt het me leuk om ervaring op te doen als rechter-plaatsvervanger. Ook lijkt het me interessant om nauw betrokken te zijn bij het uitrollen van diverse toekomstige stedelijke ontwikkelingen (onder andere op het gebied van technologie) en de doorwerking hiervan in de civiele vastgoedpraktijk.’

Wat maakt Stijl advocaten leuk om voor te werken?
‘Het leuke aan Stijl advocaten is dat het een klein team is (zo’n elf advocaten), zodat je elkaar snel goed leert kennen. Iedereen is nauw met elkaar betrokken. Dit maakt het samenwerken makkelijk en plezierig. Daarnaast vind ik het prettig dat twee of counsels aan het kantoor zijn verbonden, met ieder jarenlange ervaring op het gebied van vastgoed, en die altijd bereid zijn om te sparren en om hun ervaring te delen. Het allerleukste is dat Stijl advocaten dit jaar tien jaar bestaat en dit onder andere wordt gevierd door middel van een cliëntenseminar dat plaats zal vinden in het EYE te Amsterdam en een kantoortrip naar Valencia.’

Francisca Mebius

Advertentie