Willem-Jan Alkemade (49) en Paul van Passel (37) hebben onlangs Alkemade & Van Passel Advocaten opgericht. Zij werkten eerder negen jaar samen bij De Mul Zegger Advocaten in Nijmegen. Drie vragen aan Van Passel.

Waarom zijn jullie dit kantoor gestart?

‘Ik wilde mij graag verder ontwikkelen als ondernemer. Een eigen kantoor is altijd mijn streven geweest. Alkemade werkte het afgelopen jaar als zelfstandig juridisch adviseur en wilde graag weer als advocaat aan de slag. Omdat we al eerder samen hebben gewerkt weten we wat we aan elkaar hebben.’

Wat maakt samen ondernemen interessant?
‘Door samen te werken versterk je elkaar, zowel vakinhoudelijk als organisatorisch. Door onze samenwerking zijn wij ook in staat onze cliënten op een breder gebied van dienst te zijn. Je kunt eenvoudig klankborden. Het voordeel van een eigen kantoor is dat je daadwerkelijk zelf het beleid kunt bepalen. In de praktijk betekent dit dat er sneller beslissingen worden genomen die de sfeer binnen het kantoor en de kwaliteit van dienstverlening ten goede komen.’

Waar houden jullie je voornamelijk mee bezig?
‘Beiden zijn wij als generalisten ‘opgevoed’ waardoor wij een brede focus hebben. Gaandeweg hebben wij wel onze voorkeursgebieden ontwikkeld. Alkemade houdt zich hoofdzakelijk bezig met het arbeidsrecht en verder met het bestuursrecht en het verbintenissenrecht. Ik behandel bij voorkeur zaken op het (brede) gebied van het ICT-recht. Onze clientèle bestaat voornamelijk uit ondernemers, maar wij staan ook particulieren bij. In de komende jaren willen wij uitgroeien tot een advocatenkantoor met een duidelijk ‘gezicht’ waar drie tot vijf advocaten werkzaam zijn.’

Francisca Mebius

Advertentie