Stelt u uw eigen belang, het belang van uw bedrijf of dat van de advocatuur an sich voorop? Dat kunt u vanaf vandaag testen met de NOvA DilemmaApp. De app is te downloaden in de App Store (iOS) en Google Play Store voor Android. 

‘Ik heb een goede vriend, ook advocaat, gevraagd mij te adviseren in een zaak op een rechtsgebied waar hij volledig thuis is en ik niet. Hij stuurt daarvoor een rekening en vraagt het bedrag op zijn derdengeldrekening te storten,’ luidt het eerste dilemma in de app. Elke twee weken is een nieuwe kwestie beschikbaar en kunnen advocaten beantwoorden wat zij zouden doen in dat specifieke geval. ‘Deelname aan de app is anoniem, niet herleidbaar tot personen of telefoonnummers en gratis,’ laat de NOvA weten.

De DilemmApp is gelanceerd om de discussie over dilemma’s binnen de advocatuur te bevorderen en bewustzijn te vergroten. ‘Soms kies je uit gewoonte een bepaalde strategie. Misschien zou dat ook anders kunnen. Door de DilemmApp ga je hier eerder bewust over nadenken,’  laat een woordvoerder van de NOvA weten. Percentages van wat andere advocaten hebben geantwoord zijn te zien nadat een gebruiker een antwoord heeft gekozen. Ook kunnen gebruikers na verloop van tijd zien in welk profiel zij passen: kiezen zij eerder voor hun eigen belang, het belang van hun kantoor of dat van de advocatuur als geheel.

Beroepsorganisaties van het notariaat, belastingadviseurs en accountants hebben ook een eigen dilemma applicatie gelanceerd. Eens per maand is er een beroepsoverstijgende kwestie zodat advocaten kunnen zien hoe zij scoren ten opzichte van notarissen, belastingadviseurs en accountants.

De DilemmApp is te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Update: Het eenmalige wachtwoord is Advocaat!.

Advertentie