Kees Pijnappels treedt per 1 juni aan als hoofdredacteur van het Advocatenblad. Hij volgt interim hoofdredacteur Daphne van Paassen op. Pijnappels, oud-hoofdredacteur van De Persdienst en dagblad De Gelderlander, wil zich onder meer gaan richten op de digitale  ontwikkeling van het blad.

Pijnappels wil daarnaast de journalistieke kwaliteit versterken van het papieren magazine, dat acht keer per jaar verschijnt.

De advocatuur ziet Kees Pijnappels (54) als een kritische en interessante doelgroep. ‘Advocaten staan met twee benen in de samenleving en nemen een belangrijke positie in. Met een samenleving die steeds complexer wordt, wordt de rol van de advocatuur groter. Advocaten hebben niet alleen  behoefte aan vakkennis, maar ook aan nieuws over maatschappelijke en technologische ontwikkelingen die invloed hebben op hun vakgebied.’ Het Advocatenblad moet via tal van verschillende platforms in deze behoeften voorzien, stelt Pijnappels.

De aankomend hoofdredacteur van het Advocatenblad was voorheen werkzaam bij het ANP (1990 – 2006). Hij was verslaggever in Den Haag en Brussel en gaf leiding aan diverse ANP-redacties.  Tussen 2006 en 2012 was hij hoofdredacteur van dagblad De Gelderlander en vervolgens (2012 – 2014) hoofdredacteur van De Persdienst, de algemene redactie van de Wegener-dagbladen. Anderhalf jaar geleden zette hij JournalistenJob op, een uitzendbureau voor journalisten. Ook richtte hij Pijnappels Media Advies op.

Pijnappels woont in Prinsenbeek, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Advertentie