Bezwaarmaak-applicatie Appjection heeft de eerste editie van De Brauw’s innovatieprijs De BLIC gewonnen. De drie oprichters ontvangen 25.000 euro en krijgen gratis advies van De Brauw-advocaten.

Appjection maakt het mogelijk bezwaar te maken tegen boetes en besluiten met een smartphone. Via de app en Whatsapp leveren bezwaarmakers alle relevante informatie aan; Appjection zorgt voor een automatisch correct format en stuurt het bezwaar naar de juiste instanties. De applicatie werkt op no cure, no pay-basis. Als het bezwaar niet slaagt, of een boete niet verlaagd wordt, hoeft de gebruiker niets te betalen. Is het bezwaar wel succesvol, dan ontvangt Appjection de proceskostenvergoeding.

De Brauw organiseerde De BLIC (De Brauw Legal Innovation Challenge) dit jaar voor het eerst. Uit drie finalisten verkozen juryleden Geert Potjewijd (managing partner van De Brauw), Douwe Groenevelt (ASML) en Michael van den Berg (IBM) Appjection tot winnaar. Naast een geldbedrag van 25.000 euro ontvangen de oprichters Doortje van Bokkem, Matthijs Lagas en Max Heck ook juridisch advies van het Amsterdamse kantoor.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie