Gerben Hartman (32), tot voor kort IE-advocaat bij Brinkhof, krijgt als eerste de John J. Allen Scholarship toegekend. NautaDutilh stelde de beurs ter waarde van 10.000 euro in na het overlijden van partner John Allen, die op 17 juli 2014 met zijn gezin omkwam bij de MH17-ramp.

Met de beurs wil NautaDutilh jonge, veelbelovende juristen helpen zich verder te ontwikkelen op het gebied van intellectuele eigendomsrecht. De ontvanger krijgt 10.000 euro om een IE-LLM-programma buiten Nederland of een PhD-programma op IE-gebied in binnen- of buitenland te volgen.

Gerben Hartman, die als eerste de John J. Allen Scholarship toegekend krijgt, zal de beurs gebruiken om komend studiejaar de opleiding Law, Science & Technology te volgen aan Stanford University. ‘In dit kader zal Gerben onder meer rechtsvergelijkend onderzoek doen naar de uitleg van octrooiconclusies, ook in het licht van het in Europa op handen zijnde Unified Patent Court,’ zegt Anne Marie Verschuur, advocaat bij NautaDutilh en een van de initiatiefnemers van de beurs. Hartman verlaat voor de Stanford-opleiding de advocatuur; hij was tot voor kort werkzaam bij Brinkhof in Amsterdam.

Naamgever van de beurs John Allen was partner op de IE/IT-sectie van NautaDutilh. Hij legde zich onder meer toe op octrooiprocedures, zoals een zaak over DNA-octrooien, die leidde tot de uitspraak Monsanto v. Cefetra e.a. (C-428/08). Op 17 juli 2014 kwam hij om het leven bij de vliegramp met MH17.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie