De twintig Arnhemse advocaten van het advocatenkantoor Hekkelman scheiden zich af en gaan vanaf 1 juli verder onder de naam Stellicher advocaten. De 34 Nijmeegse advocaten blijven opereren onder de vlag van Hekkelman, zo hebben beide partijen bekendgemaakt. Volgens mr. Helmy Schellens, partner bij Hekkelman, is de scheiding het gevolg van een jarenlange discussie over fundamentele beslissingen binnen het kantoor.

Schellens benadrukt dat beide partijen in goed overleg uit elkaar gaan. ‘We hadden al een aantal jaren discussie. Uiteraard hebben we geprobeerd de meningsverschillen te overbruggen, maar op een gegeven moment moesten we vaststellen dat we er niet uit kwamen. Dat was het moment dat we besloten er een punt achter te zetten.’

De verschillen van inzicht strekten zich volgens Schellens  uit over meerdere onderwerpen. ‘In algemene zin ging het om onze koers richting toekomst. Hoe ga je de markt op? Hoe geef je het kantoor vorm? Welke keuzes maak je over digitalisering?’

Hekkelman telt tot dusver twee kantoren in Nijmegen en één in Arnhem. Behalve advocaten herbergt het bedrijf in beide steden ook notarissen. Die waren al ondergebracht in een eigen, gezamenlijke rechtspersoon en blijven actief onder de naam Hekkelman.

 

Advertentie