Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek legt tijdens de Gay Pride op 6 augustus ook een boot in de Amsterdamse grachten. De firma organiseert op de eigen boot, die overigens langs de kant blijft liggen, een zogeheten ‘recruitment event’, om studenten kennis te laten maken met het bedrijf.

Volgens een woordvoerder is iedereen welkom op de boot, ongeacht de seksuele geaardheid.  De Brauw heeft enkele jaren geleden een LGBT-team (lesbian, gay, bisexual, transgender) in het leven geroepen. Dat organiseert uiteenlopende evenementen, gericht op bewustwording. ‘Iedereen hoort erbij, niemand wordt uitgesloten. We willen duidelijk maken dat je jezelf kunt zijn bij De Brauw’, zegt teamlid en advocaat Louis van Roessel.

De Brauw neemt elk jaar ongeveer veertig jonge advocaten aan. Bij het kantoor werken circa 650 mensen. Van hen hebben 25 zich aangesloten hij het LGBT-team.

De boot van De Brauw heeft geen band met de zogeheten togaboot, die wel deelneemt aan de parade door de grachten. Op die boot is plaats voor zeventig juristen.

Advertentie