De vraag naar advocaten is in het tweede kwartaal van 2016 met meer dan 40% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De vraag naar advocaat-medewerkers steeg met 25%. De vraag is veelal gericht op ondernemingsrecht. Dat blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2016’ uitgevoerd door Yacht.

Het totaal aantal aan juridische vacatures steeg in het tweede kwartaal met 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zakelijke dienstverleners (40%) en intermediairs (45%) zoeken zoals altijd het meest naar juristen.

Volgens Joost Duffhues, commercieel manager bij Yacht Legal, stuwt het economisch herstel de vraag naar juristen. ‘De maanden april en mei laten een behoorlijke stijging van het aantal juridische vacatures zien. De vraag richt zicht vooral op WO geschoolde juristen met drie tot tien jaar werkervaring. Ook de vraag naar juristen omgevingsrecht is de afgelopen maanden fors toegenomen (met meer dan 150%). Specifiek vanuit gemeenten en omgevingsdiensten is er veel vraag naar juristen handhaving met twee tot vijf jaar concrete handhavingservaring. Daarnaast zien wij ook een verdubbeling van de vraag naar juristen bezwaar en/of beroep.’

Bekijk hier het bericht van Yacht.

 

Advertentie