Negen bedrijven uit Nederland en daarbuiten zijn geselecteerd voor de halve finale van de Legal Tech Startup Awards 2016. ‘We zien echt een verschuiving van marktplaatsen naar technologie en artificiële intelligentie,’ zegt de jury over de inzendingen dit jaar.

Voor een tweede jaar op rij konden legal tech startups uit binnen- en buitenland zich inschrijven voor de Legal Tech Startup Awards. ‘Dit jaar waren er veel meer internationale aanmeldingen,’ zegt jurylid Claudia Heemskerk van Lexxyn Groep en PLEIT. ‘Ook zien we echt een verschuiving van marktplaatsen naar technologie en artificiële intelligentie.’

Tot de Nederlandse halve finalisten behoren business applicatie Legal Things, juridische zoekmachine LexIQ, platform voor juridische zaken Ligo, digitaal ondertekenen-app Signrequest en Tiq, een automatische tijdschrijfapplicatie. Vanuit de Verenigde Staten dingen mee startup CoCounsel, die mindmaps met juridische informatie publiceert, en Legal Robot, die juridische informatie geeft op basis van AI. Marktplaats Lexoo uit Groot-Brittannië is daarnaast een van de halve finalisten, net als de Italiaanse online IE-beschermer Kopjra, die vorig jaar ook de halve finale bereikte.

Op 7 september mogen deze startups hun diensten pitchen voor een publiek van ‘beslissers’ uit de Nederlandse juridische sector. Uit drie finalisten kiezen de bezoekers van PLEIT op 11 oktober samen met een vakjury de meest innovatieve legal tech startup. In 2015 won big data business intelligence tool Clocktimizer de award.

Nathalie Gloudemans-Voogd

 

Advertentie