Het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals is de samenwerking aangegaan met het advocatenkantoor DFDL uit Laos. De kantoren willen gezamenlijk de Aziatische markt bedienen, zo hebben ze maandag bekendgemaakt.

Kneppelhout & Korthals is al langer actief in Azië en had behoefte aan een betrouwbare partner, zegt managing partner Joost Vrancken Peeters. ‘Een jaar geleden kwamen we elkaar voor het eerst tegen. Sindsdien hebben we een gezamenlijk een paar projecten gedaan en zijn we verder in gesprek geraakt.’

De twee kantoren verwachten dat de zakelijke banden tussen West-Europa en Azië de komende jaren verder intensiveren en hopen daar een graantje van mee te pikken. Vrancken Peeters: ‘Onze Asia practice is al jaren aan het groeien en we opereren onder meer in China en Vietnam. Deze samenwerking stelt ons in staat onze slagkracht in Azië te vergroten. Omdat de cultuurverschillen groot zijn en ontwikkelingen razendsnel gaan, zijn lokale specialisten bij uitstek de manier om als ondernemer een voet aan de grond te krijgen en te houden.’

Kneppelhout & Korthals heeft circa zestig juristen in dienst. Het kantoor specialiseert zich onder meer in de sectoren Food & Health, Maritime & Offshore en Industry. DFDL heeft kantoren in negen Aziatische landen. Bij het bedrijf werken meer dan 140 legal en tax advisors.

Kneppelhout & Korthals is niet het enige kantoor dat de blik op het Verre Oosten richt. CMS, dat ook vestigingen in Nederland heeft, maakte afgelopen week bekend in september een advocatenkantoor in Hong Kong te openen.

 

Advertentie