Digitalisering heeft de werkomgeving ingrijpend veranderd. Naast de fysieke omgeving is een digitale omgeving ontstaan. En net als de beveiliging van een pand moet ook de digitale omgeving goed beveiligd worden. Om dit goed te kunnen doen is inzicht nodig in het gewenste en noodzakelijke niveau van de ICT beveiliging van uw bedrijf.

Bewustzijn van de medewerkers vergrotenadvocatenblad-online-afbeelding-ict-concept-15-9-2016
Digitale veiligheid begint met bewustwording. In veel gevallen is nog steeds de mens de “zwakste” schakel binnen een bedrijf. Medewerkers dienen zich bewust te zijn van risico’s, trucs en gevolgen. Ook basisinformatie over databeveiliging helpt om ervoor te zorgen dat medewerkers begrijpen hoe ICT beveiliging werkt.

De kwaliteit van wachtwoorden
“Welkom01” is allerminst een veilig wachtwoord. Maar vastleggen wat een veilig wachtwoord is, is nog maar het begin van een goed wachtwoord- en gebruikersrechtenbeleid. En veilig inloggen gaat verder dan een wachtwoordbeleid. Wat te denken bijvoorbeeld van Two Factor Authentication.

Voorkom verlies van kritieke bedrijfsinformatie
Wat werkt nog zodra de stroom uitvalt? Ligt uw kantoor dan tijdelijk stil, wachtend op het moment dat het licht weer aan gaat? Noodstroomvoorziening (UPS) helpt in geval van een calamiteit om schade aan de ICT-apparatuur en mogelijk verlies van gegevens te voorkomen. En werkt uw noodstroomvoorziening naar behoren? U wilt daar wel op kunnen terugvallen mocht dat nodig zijn.

Veilige netwerkomgeving
Het bijhouden van software-updates is de eerste stap om uw bedrijf tegen virussen en malware te beschermen. Is uw software up to date? Met Antivirus, Antispyware en Spamfilter beschermt u uw server tegen virussen, spyware en ongewenste e-mails. Is uw bescherming bijgewerkt? Alleen up to date software en bijgewerkte antivirussoftware is niet voldoende voor een veilige netwerkomgeving. Denk aan het delen van bestanden via de mail, via diensten als Dropbox en WeTransfer of open wifi.

Laat uw bedrijfsbeveiliging regelmatig controleren
Bovenstaande punten zijn slechts een aantal aandachtspunten; een eerste stap. En voor de juridische sector is ICT beveiliging hét hot topic voor nu. Juist omdat er in de juridische sector gewerkt wordt met enorme hoeveelheden data en privacygevoelige informatie. Regelmatig controleren is onontbeerlijk om uw ICT beveiliging op niveau te houden. Schakel daarvoor een betrouwbare IT partner in.

Veilig werken zonder zorgen
Het Security Pack biedt u een betrouwbare maatwerkoplossing voor uw ICT beveiliging voor een vast bedrag per maand. Meer weten over ICT beveiliging en hoe dit thema invloed zal hebben op de toekomt van de juridische sector? Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de sessie Veilig werken zonder zorgen op PLEIT2016 op 11 oktober. Schrijf u direct in via www.pleit.nl of bel onze specialisten voor meer informatie over het Security Pack.

Advertentie