English in Commercial Mediation: een unieke combinatie van training voor juristen en mediators die een goed niveau Engels hebben en die in hun mediationpraktijk regelmatig Engels spreken en schrijven. Branch Out: cultivating excellence through training and coaching.

Onder invloed van ontwikkelingen in common law-landen als Engeland en de VS, wordt mediation ook in civil law-landen als Nederland een steeds meer toegepaste vorm van conflictbemiddeling. Op 7, 8 en 9 november 2016 organiseert Branch Out in Den Haag een drie-dagen durende training English in Commercial Mediation. Deze training combineert de laatste inzichten in en technieken van commercial mediation met feedback op het gebruik van Engels tijdens de mediationpraktijk.

‘Taal’ is namelijk een uiterst belangrijk instrument in mediation; meer dan in het ‘gangbare’ juridische verkeer, hangt het succes van mediation af van het scheppen van een sfeer van wederzijds vertrouwen. Een goede taalbeheersing is noodzakelijk om potentieel emotionele situaties te herkennen (en waar mogelijk te vermijden) om zo partijen dichter bij elkaar te brengen, begrip te kweken voor elkaars standpunten en tot een oplossing van hun conflict te komen  En hoewel Nederlanders over het algemeen behoorlijk goed Engels spreken, staan ze niet voor niets óók bekend om hun ‘directheid’, hun lack of empathy, of minder vriendelijk gezegd, hun ‘botheid’ of ‘onbeleefdheid’.

Op 7, 8 en 9 november zullen tijdens English in Commercial Mediation beide aspecten van international mediation aan bod komen. D.m.v. talrijke (Engelstalige) rollenspelen behandelt English in Commercial Mediation zowel de nieuwste technieken van international mediation als het Engels dat men daarbij gebruikt (active listening, summarising, open-ended questions, reframing, cross-cultural considerations etc. klik hier voor voorbeelden). Iedere dag wordt afgesloten met het opstellen van Engelstalig Mediation Agreement.

English in Commercial Mediation wordt verzorgd door Alan Nelson, mede-oprichter van de Nelson Mediation, Arbitration and Peace Centre, oud-High Court advocate en trial lawyer en Jacques Joubert, een accredited mediator met meer dan 20 jaar ervaring in mediation en arbitration. Beiden leiden al vele jaren mediators op in Zuid-Afrika en Europa. Het Engels wordt onder de loep genomen door Nicola Courtney (Branch Out) die al meer dan 10 jaar trainingen Legal English verzorgt voor internationale law firms. Op deze manier garanderen wij een optimale mix van taal- en mediationtraining.

English in Commercial Mediation op 7, 8 en 9 november (max. 14 deelnemers) kost 1.450 euro en is goed voor 18 opleidingspunten i.h.k.v. de Permanente Opleiding Nederlandse Orde van Advocaten / permanente educatie Mediatorsfederatie Nederland.

Meer informatie? Branch Out / Peter G. Peek: 06-20345409 / [email protected] / www.branch-out.eu of voor programma e.d: klik hier

mediatorslogo-nova-2

Advertentie