Nieuwelingen die per 1 oktober in dienst komen bij De Brauw hebben deze week alle relevante informatie beschikbaar gekregen in een speciale applicatie. Zo vinden de nieuwe werknemers HR-documenten, tips en trics voor hun eerste dag en een digitale rondleiding door het gebouw in de app.

De Brauw maakt gebruik van de applicatie Appical in het ‘onboardingproces’, het integratieproces van nieuwe werknemers, dat al begint nadat zij hun handtekening onder het contract gezet hebben. ‘Dit is niet ter vervanging van de fysieke introductiedag, maar een manier om onze nieuwe mensen beter voor te bereiden. We zien het als een eigentijds middel om kantoor alvast te leren kennen,’ zegt Dick van Bokhorst, hoofd van de afdeling communicatie van De Brauw.

Gebruikers van de app worden met een video welkom geheten door managing partner Geert Potjewijd. Ook is er een lijst met tips en trics, zoals wat te dragen op de eerste dag. Daarnaast bevat de app alle relevante HR-documenten. ‘We sturen de arbeidsvoorwaarden, geheimhoudingsverklaring en informatie over de beëdiging niet meer als dik pak papier naar onze nieuwe mensen,’ zegt HR-adviseur Inge Koedoot.

Het Amsterdamse kantoor maakte ter kennismaking voor de nieuwelingen ook video’s van sleutelfiguren bij verschillende afdelingen. In de app is bovendien een digitale tour door kantoor te maken en kunnen gebruikers een woordenlijst met relevante termen raadplegen; alles in De Brauw’s voertaal Engels.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie