De fusie van de advocatenkantoren CMS UK, Nabarro en Olswang heeft voor CMS Nederland naar verwachting positieve gevolgen. Volgens een woordvoerder leidt de samenvoeging van de drie partijen tot ‘een boost’ in het werk voor de Nederlandse kantoren.  

De partners van CMS UK, Nabarro en Olswang stemden maandag in met de voorgestelde fusie. Het nieuwe bedrijf, dat CMS gaat heten, wordt naar eigen zeggen het op vijf na grootste advocatenkantoor ter wereld, gemeten naar het aantal advocaten.

De fusie, die op 1 mei 2017 moet zijn afgerond, beoogt de rol van CMS in de City of London te versterken. Daar zit volgens de woordvoerder van CMS in Nederland – CMS  Derks Star Busmann – ook de verwachte meerwaarde voor de Nederlandse partners. ‘Als de basis in Groot-Brittannië groter wordt, krijgen wij meer te doen. Dankzij onze sector expertise werken we al veel cross-border. We nemen deel aan veel internationale projecten en transacties. Dat neemt naar verwachting verder toe.’

Welke gevolgen dat heeft voor de personele bezetting in Nederland laat zich lastig voorspellen, aldus de woordvoerder. Waarschijnlijk zijn die er niet, zo is de verwachting. Het is volgens hem in ieder geval de bedoeling het aantal ‘fee-earners’ in stand te houden of uit te breiden.

Na de fusie met Nabarro en Olswang heeft CMS meer dan 1000 partners en ruim 7500 medewerkers die werkzaam zijn in 65 vestigingen verspreid over 36 landen. De fuserende bedrijven hebben een gecombineerde omzet van circa 450 miljoen Britse pond in het VK en 1,2 miljard euro wereldwijd.

In Nederland heeft CMS kantoren in Utrecht en Amsterdam. Het bedrijf heeft 175 advocaten, notarissen en belastingadviseurs in dienst.

Advertentie