SignRequest, een tool waarmee documenten digitaal ondertekend kunnen worden, is de winnaar van de Dutch Legal Tech Startup Award 2016. Dat bleek vandaag tijdens PLEIT2016, een kennisdag over ICT voor de juridische praktijk.

Digitale handtekeningtool SignRequest nam het in de finale op tegen Lexoo, een marktplaats voor advocaten uit het Verenigd Koninkrijk, en LegalThings, een platform waarop advocaten hun diensten kunnen digitaliseren. Het publiek bij congresdag PLEIT mocht na de pitches van deze start-ups een stem uitbrengen. Op basis van die uitkomst en die van de jury werd SignRequest als winnaar van de Dutch Legal Tech Startup Award 2016 onthaald.

‘Iedereen kan ons product gebruiken,’ zegt SignRequest oprichter Geert-Jan Persoon. ‘Mensen herkennen wat het probleem is: documenten die blijven liggen omdat ze nog geprint, ondertekend en gescand moeten worden.’ Met SignRequest kunnen gebruikers een document uploaden, zelf digitaal ondertekenen en een verzoek om digitaal te tekenen versturen naar de andere partij. Persoon vergelijkt zijn bedrijf met up- en downloaddienst wetransfer.com; de lay-out van SignRequest vertoont daarmee ook gelijkenissen. ‘Wat wetransfer is voor grote documenten, zouden wij kunnen worden voor alles wat ondertekend moet worden.’

Volgens de oprichter onderscheidt SignRequest zich van andere digitale ondertekentools doordat het product makkelijk in gebruik is en betaalbaar is voor iedereen. ‘Ook de integratie met andere¬†pakketten is makkelijk. Daar zetten we de komende tijd verder op in.’

Nathalie Gloudemans-Voogd

In het Advocatenblad van deze maand staat een overzicht van deze en andere Nederlandse legal tech start-ups.

 

Advertentie