De Raad van Discipline in Den Bosch heeft een Limburgse advocate met onmiddellijke ingang voor onbepaalde tijd geschorst. Volgens de raad is de advocate niet in staat haar praktijk behoorlijk uit te oefenen, onder meer als gevolg van ziekte.

De Limburgse deken had om schorsing gevraagd, omdat er sprake zou zijn van structureel disfunctioneren waarbij de rechtshulpverlening aan haar cliënten in het gedrang kwam. Tegen de vrouw, die een eenmanszaak dreef, waren een aantal klachten binnengekomen. Ze reageerde echter niet op verzoeken van de deken om nadere informatie, ook niet waar het haar financiële situatie betrof. Volgens de raad is vast komen te staan dat die financiële situatie zorgwekkend is.

De advocate in kwestie is lange tijd ziek geweest en gaat nog altijd gebukt onder klachten. Omdat ze niet voor vervanging heeft gezorgd, is de continuïteit van haar praktijk onvoldoende gewaarborgd, oordeelt de raad.

Lees hier de volledige beslissing.

 

Advertentie