De Patroon van Jaar 2016 is de Veghelse advocaat Raymond Arnoldus van Bierens Incasso Advocaten. Arnoldus werd vandaag tijdens het Jonge Balie Congres in Haarlem tot winnaar uitgeroepen.  

Dit jaar maakten vier advocaten kans op de titel Patroon van het Jaar. Naast Arnoldus waren Kicky Hamer van Hamer Advocaten, Jaap Broekman, advocaat bij Van Iersel en Luchtman en Jasper Molenaar van Dirkzwager genomineerd. De jury prijst winnaar Arnoldus als ‘de meest gestructureerde patroon’ van de genomineerden. ‘Deze patroon heeft een buitengewoon gevarieerd instrumentarium om de stagiaire te begeleiden,’ vermeldt het juryrapport. Zo zorgt Arnoldus dat kantoorgenoten niet rechtstreeks zaken naar de stagiaire brengen, maar is hij ‘poortwachter voor het bureau van zijn stagiaire’.

Ook zorgt de advocaat uit Veghel dat werkzaamheden van zijn stagiaire zoveel mogelijk aansluiten bij de stof die op dat moment bij de beroepsopleiding behandeld wordt ‘zodat het meer levendig wordt’. De jury noemt het extra bijzonder dat Arnoldus zo goed presteert als patroon, omdat hij het patronaat overnam van een kantoorgenoot die plotseling overleed.

Jaarlijks kunnen advocaat-stagiaires en eerste-, tweede- en derdejaars medewerkers hun patroon nomineren voor de Patroon van het Jaar-verkiezing. De organisatie was dit jaar in handen van advocatenuitzendbureau Le Tableau, opleidingsbureau Dialogue en de Stichting Jonge Balie Nederland.

Nathalie Gloudemans-Voogd

 

 

 

 

Advertentie