General Counsels geven voor het inhuren van externe juridische bijstand nog steeds de voorkeur aan de grote advocatenkantoren. Dat blijkt uit het door General Counsel Netherlands (GCN) uitgevoerde General Counsel NL Benchmarkonderzoek 2016 waaraan bijna een kwart van de eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen in Nederland deelnam.

GCN noemt het opmerkelijk dat er zelden externe juridische bijstand wordt ingehuurd bij de big four accountantskantoren. De meeste van deze multidisciplinaire dienstverleners zijn de afgelopen jaren gestart met het aanbieden van civieljuridische dienstverlening aan het bedrijfsleven. Toch blijven voor General Counsels de grote advocatenkantoren favoriet en geven ze daarna eerder de voorkeur aan middelgrote en kleine advocatenkantoren. Slechts 6 procent van de General Counsels in Nederland geeft meer dan 15 procent van de totale externe juridische uitgaven uit aan de big four en men verwacht dat dit de komende jaren eerder afneemt dan toeneemt.

Ook andere alternatieve oplossingen zoals interim juristen en Legal Proces Operators breken nog niet door, blijkt uit het onderzoek. Het onderzoek geeft ook aan wat voor General Counsels de doorslag geeft om te kiezen voor een bepaalde legal service provider. Sectorkennis, een goede prijs-kwaliteitverhouding, het zijn van business-partner en het kunnen geven van praktische en duidelijke adviezen zijn hierbij de belangrijkste factoren.

 

Advertentie