Charley Moore, oprichter en CEO van Rocket Lawyer, noemt Nederland een uitstekende plek voor zijn juridisch platform. Nederland is progressief, er zijn veel innovatieve mensen en interessante bedrijven, iedereen gebruikt smartphones, computers en internet, zegt de Amerikaan in een interview met het Advocatenblad. ‘Mensen gaan internet gebruiken voor juridische diensten. Dat is een feit.’

Het Amerikaanse Rocket Lawyer is al actief in de VS, Groot-Brittannië, Mexico en Frankrijk. Nederland is het volgende land waar het bedrijf zijn diensten aan de man wil brengen. Het Nederlandse platform wordt hetzelfde als in de VS, zegt Moore. ‘We bieden dezelfde toegang tot advocaten en documenten. Daarnaast verschaffen we bijvoorbeeld diensten om rechtspersonen op te richten en bieden we merkenrechtdiensten. Ons Q&A-systeem is een van de eerste dingen die toegankelijk worden. Ik wil niet overdrijven, maar dat is de makkelijkste weg naar juridisch advies ooit. Je stelt gewoon in zeshonderd karakters een juridische vraag met je smartphone, computer of tablet. En voilà: je hebt van jouw probleem ons probleem gemaakt. Je krijgt binnen een paar uur een hoogwaardig antwoord van een advocaat.’

Moore voorziet geen problemen met het provisieverbod in de Nederlandse gedragsregels, stelt hij. ‘Advocaten betalen geen bijdrage aan Rocket Lawyer. Het is de rechtzoekende die betaalt. Maar sowieso: we ondersteunen wat het recht in de lokale jurisdictie voorschrijft. We leveren gewoon een dienst op een manier die in overeenstemming is met wat de plaatselijke regels voorschrijven. Hoe die regels luiden, daar staan we neutraal in.’

Lees in het novembernummer van het Advocatenblad het complete interview met Charley Moore.

 

 

 

Advertentie