De juristen die dit jaar kans maken op de titel Legal Woman of The Year, 2016, zijn alle vijf advocaat. Ook vijf van de zes genomineerden voor de Legal Woman Upcoming Talent prijs komen uit de advocatuur.

De stichting Legal Women, het platform voor vrouwelijke juristen, organiseert jaarlijks de verkiezing Legal Woman of the Year. Dit jaar zijn Tessa van den Ende, partner bij Nysingh advocaten, Wendy van der Stroom (partner bij Smeets Gijbels), Susanne van Breukelen van Loyens & Loeff genomineerd. Ook de deken van Breda-Middelburg en voorzitter van het dekenberaad Emilie van Empel en Hester Bais, partner bij haar eigen kantoor Bais Legal maken kans op de titel Legal Woman of the Year.

Legal Women roept ook een jong vrouwelijk talent uit tot Upcoming Talent 2016. Advocaten Joyce Verhaert (JahaeRaymakers Advocaten), Marije Louisse (Loyens & Loeff), Kirsten Haanstra (CMS), Anouk Hofman (AKD) en Merel Goldschmidt (Rutgers & Posch) zijn voor deze prijs genomineerd. Ook promovenda bij de Universiteit Groningen Annalies Outhuijse dingt mee naar de titel.

Tussen 9 en 30 november kan het publiek stemmen op een favoriet. Op legalwomen.nl is de tussenstand te zien. De finalisten houden op 14 december een korte pitch, waarna de jury bekend zal maken wie Legal Woman of the Year en Upcoming Talent zijn.

Nathalie Gloudemans-Voogd

 

Advertentie