De groei van het aantal vacatures in de advocatuur zet door, blijkt uit een analyse van uitzendbureau Yacht over het derde kwartaal van 2016. Volgens commercieel manager Joost Duffhues is al enkele kwartalen op rij sprake van een fors stijgende lijn.

Concrete groeicijfers wil Duffhues nog niet noemen. Yacht heeft recent zijn onderzoeksmethode aangepast, waardoor het nog enkele maanden duurt voordat de trend met cijfers kan worden gestaafd. Maar dat de vraag naar zowel advocaten als advocaat-medewerkers flink toeneemt is evident, stelt Duffhues.

Tot en met 2014 was het voor werkzoekenden erg lastig om een baan te vinden in de advocatuur. Vorig jaar kwam de kentering, onder meer dank zij de oprichting van veel kleine niche kantoren en de introductie van flexibele schillen bij bestaande bedrijven.

In algemene zin stijgt het aantal juridische vacatures in Nederland, constateert Yacht. Dat betreft met name de functies juridisch adviseur, juridisch beleidsmedewerker en legal counsel. Het aantal vacatures naar juristen ondernemingsrecht, contractrecht en aanbestedingsrecht daalt. De vraag naar juristen bij gemeenten neemt toe.

Door de matige arbeidsmarkt van de laatste jaren zijn er nog veel afgestudeerde juristen op zoek naar een (eerste) passende functie, zegt Yacht. ‘Jaarlijks treden er ongeveer 6.000 nieuwe HBO- en WO juristen toe tot de juridische arbeidsmarkt. De concurrentie op de arbeidsmarkt zal de komende jaren naar verwachting groot blijven.’

Lees hier het persbericht van Yacht.

Advertentie