JPR Advocaten, met vestigingen in Doetinchem en Deventer, opent een pop-up store in de binnenstad van Doetinchem. ‘Wij willen hiermee de kloof tussen de particulier en de advocaat en de ondernemer en de advocaat slechten,’ aldus advocaten Hanneke Houwers en Rogier Moulen Janssen.

Het initiatief komt van het team advocaten dat gevestigd is in Doetinchem. Het advocatenkantoor wil met de pop-up store de juridische dienstverlening dichterbij de mensen brengen. ‘Het doel is dus absoluut niet om omzet of nieuwe klanten binnen te halen,’ vertelt Moulen Janssen. ‘Het gaat ons erom dat we ons gezicht laten zien en de drempel verlagen. De aarzeling die mensen vaak hebben om naar een advocaat te mailen of bellen moet hiermee worden weggenomen.’

Iedereen kan tijdens de openingstijden binnenlopen om kennis te maken met de advocaten van JPR Advocaten of om een juridische vraag te stellen. Daarnaast worden er themadagen georganiseerd zoals de dag van het arbeidsrecht en de start-up-dag en zal er een kinder-/jeugdspreekuur zijn waarbij vragen kunnen worden gesteld over bijvoorbeeld de scheiding van ouders. Verder vinden er workshops en lezingen plaats over hoe om te gaan met een lastige overheid en over overheidsaansprakelijkheid bij ongelukken, zoals de vuurwerkramp waar JPR de slachtoffers bijstond. Tijdens de zogenaamde scholierendagen kunnen scholieren, studenten en anderen meer informatie krijgen over het beroep van advocaat.

De advocaten verwachten dat er behoorlijk wat aanloop zal zijn. ‘De thema’s die we hebben gekozen staan dichtbij de mensen,’ aldus Houwers. ‘De pop-up store komt in het voormalige Dolcis-pand aan de Hamburgerstraat 36. Dit pand is eerder gebruikt voor een pop-up store. De mensen zijn dus al bekend met het pand en het concept.’ Mocht de store een succes worden dan sluiten de advocaten niet uit dat het concept ook in andere plaatsen in de Achterhoek wordt uitgerold.

De pop-up store is tijdens winkeltijden geopend van donderdag 17 november tot maandag 5 december. De winkel is op maandag en dinsdag gesloten. Ook op de koopzondagen is er vrije inloop.

Francisca Mebius

Advertentie