Ruim een kwart van de studenten Internationaal Recht verdient na een jaar werken minder dan het minimumloon, blijkt uit de Keuzegids Universiteiten 2017. Dertien procent van de afgestudeerde masters verdient minder dan 900 euro. Daarmee behoort de studie tot de categorie studies met ‘een hoge crepeerindex’, stelt de Keuzegids.

Dat Internationaal Recht de opleiding is die het minst oplevert, lijkt verrassend. Toch is dat volgens hoofdredacteur Frank Steenkamp van de Keuzegids niet zo: ‘Veel studenten die de opleiding afronden, komen bij ngo’s terecht,’ legt Steenkamp uit aan de NOS. ‘Daar komen ze dan op werkervaringsplekken. Ze leren er wel veel, maar verdienen dus weinig.’

De Keuzegids stelt dat universiteiten beter hun best moeten doen om studenten te informeren over de baankansen van hun opleiding.

 

Advertentie