Kneppelhout & Korthals gaat de wielerstart-up BEAT Cycling Club pro bono ondersteunen, zo heeft het Rotterdamse advocatenkantoor bekend gemaakt. BEAT probeert met een nieuw concept een wielerclub van de grond te tillen. Advocaat Karel Ditvoorst, partner bij Kneppelhout, zal de organisatie de komende jaren juridisch bijstaan. 

Volgens Ditvoorst, zelf wielerliefhebber, wil zijn kantoor op deze manier een bijdrage leveren aan de vernieuwing in de wielrennerij. BEAT wil in tegenstelling tot bestaande wielerploegen niet afhankelijk zijn van één of twee sponsors en daar letterlijk zijn naam aan verbinden. Het plan is om, zoals bij voetbalclubs, een brede basis van fans te creëren die het fundament vormen. Uiteindelijk moet daar ook een professionele wielerploeg uit voortkomen die mee gaat doen aan belangrijke internationale evenementen, zoals de Tour de France.

 

 

Advertentie