Yehudi Moszkowicz blijft strijden tegen uitzending van de VPRO-dramaserie De Maatschap. De advocaat spant opnieuw een kort geding waarin hij vraagt om een uitzendverbod van de televisiereeks. Dat kondigde hij zondag aan in het programma De Overnachting op Radio 1.

De rechtszaak zal medio december dienen, zegt de Utrechtse advocaat in het programma. De VPRO wil de productie, met in de hoofdrollen onder anderen Pierre Bokma en Daan Schuurmans, vanaf 25 januari 2017 gaan uitzenden. De Maatschap gaat over de opkomst en ondergang van advocatenfamilie Meyer en is geïnspireerd op de familie Moszkowicz.

Moszkowicz spande eerder dit jaar ook al een kort geding aan. De advocaat vindt dat er sprake is van auteursrechtenschending; er zou onrechtmatig worden geput uit het boek De Straatvechter van zijn vader Robert Moszkowicz. Hij vroeg in een kort geding om inzage in het script, maar dit werd door de rechter afgewezen. De rechter in hoger beroep oordeelde hetzelfde.

Het verzoek van Moszkowicz om elf getuigen (de cast van de serie) te horen om zo meer inzicht te krijgen in het script werd vervolgens gehonoreerd, maar dit getuigenverhoor werd door de rechtbank Noord-Nederland voortijdig beëindigd. Moszkowicz zou de serie hebben bekeken op het Nederlands Filmfestival in Utrecht en daarmee had hij volgens de rechter geen belang meer bij de getuigenverhoren.

Advertentie