Advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn heeft de praktijkgroep Business Human Rights in het leven geroepen, zo meldt het bedrijf. De landsadvocaat speelt daarmee in op nieuwe Europese regelgeving. Met ingang van 2017 zijn grote bedrijven in de EU verplicht te rapporteren over hun beleid op het gebied van mensenrechten.

De praktijkgroep houdt zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en mensenrechten en de rol die juridische kennis daarbij kan spelen. Volgens Pels Rijcken zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, Business Human Rights en Corporate Social Responsability onderwerpen die steeds vaker op de bestuursagenda staan. Niet alleen om de eigen bedrijfsvoering op orde te krijgen, maar ook om de risico’s in de productieketen in kaart te brengen en beheersbaar te maken.

Als voorbeeld noemt Pels Rijcken de kledingindustrie, waar via een recent afgesloten convenant geprobeerd wordt schending van mensenrechten terug te dringen. Desondanks is er nog meer winst te behalen door contracten beter op te stellen, meent het kantoor. Ook de financiële sector wordt gezien als interessante markt, vanwege de stijgende aandacht voor duurzaamheid.

 

 

Advertentie