De orde van advocaten in Gelderland heeft samen met onder meer de Rechtbank Gelderland, het Hof Arnhem-Leeuwarden en de Radboud Universiteit de stichting Legal Valley opgericht. De initiatiefnemers willen zo de juridische branche in Gelderland regionaal, nationaal en internationaal ‘positioneren en profileren, plus de onderlinge verbinding binnen deze branche bevorderen’.

De Gelderse partners delen juridische kennis in het netwerk. ‘Als je kennis uitwisselt in een bepaald verband zoals Legal Valley, gaat je gehele kwaliteitsniveau omhoog. Zowel van de rechtspraak, de advocatuur als van de bedrijfsjuristen,’ zegt bestuursvoorzitter Fred Hammerstein, voormalig lid van de Hoge Raad en oud-President van het Gerechtshof Arnhem. Behalve de Gelderse orde, de rechtbank, het hof en de universiteit en hogeschool, stonden de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Zutphen, het openbaar ministerie Oost-Nederland, VNO-NCW Arnhem-Nijmegen en de ondernemersvereniging OKA aan de wieg van het initiatief.

Een van eerste activiteiten van Legal Valley is een congres rond maatschappij en recht, waarbij de initiatiefnemers, inclusief rechtenstudenten, in discussie gaan over actuele maatschappelijke en juridische onderwerpen. ‘Privacy, lust of last?’ luidt het thema van het eerste congres op 7 maart 2017. Daarnaast organiseert Legal  Valley elk kwartaal bijeenkomsten voor de juridische branche in Gelderland en werken de partners een gezamenlijk stageprogramma uit.

Nathalie Gloudemans-Voogd

Advertentie