Tessa van den Ende, advocaat en partner bij Nysingh, is woensdagavond bij een bijeenkomst van het platform Legal Women gekozen tot Legal Woman of the Year 2016. In de categorie Upcoming Talent won Merel Goldschmidt, advocaat arbeidsrecht bij Rutgers & Posch.

Alle finalisten moesten tijdens de bijeenkomst in Amsterdam een presentatie van twee minuten houden over de vraag waarom zij de verkiezing belangrijk vinden. De jury, met als voorzitster Hanneke Dorsman (Head Legal van ABN Amro), was onder de indruk van de CV van Van den Ende en vond vooral de quotes van haar cliënten ‘indrukwekkend’.

Van den Ende werkt sinds 2004 als advocaat bij Nysingh, waar zij in 2009 partner werd. Ze houdt zich uitsluitend bezig met de zorg. Volgens de jury heeft ze een solide kennis van alle facetten van de zorg, inclusief de financiële zaken die daarbij spelen. ‘Ze adviseert zowel de “cure” als de “care”. Dat is bijzonder, want meestal zijn advocaten gespecialiseerd in één aspect van de zorg.’ Van den Ende heeft binnen Nysingh de Marktgroep Zorg opgezet, waarin 31 advocaten en notarissen uit verschillende disciplines, dus naast het gezondheidsrecht bijvoorbeeld ook arbeidsrecht, mededingingsrecht en strafrecht, gezamenlijk cliënten in de zorg bijstaan.’

De jury koos voor Merel Goldschmidt als Upcoming Talent, omdat zij zich nu al heeft gespecialiseerd in twee verschillende rechtsgebieden, Real Estate en arbeidsrecht. ‘Daarnaast onderscheidt Merel zich nu al binnen het arbeidsrecht waarin zij nog maar relatief kort werkt, door haar kennis van de Wet Normering Topinkomens. Ze heeft meegeschreven aan een consultatie voor een nieuw voorstel voor deze wet en heeft meerdere procedures op dit gebied gevoerd en gewonnen.’

Andere genomineerden voor Legal Woman of the Year waren onder meer Wendy van der Stroom van Smeets Gijbels en Hester Bais van Bais Legal. Anouk Hofman van AKD en Kirsten Haanstra van CMS waren samen met vier andere advocaten in de race voor de titel Upcoming Talent.

Francisca Mebius

Advertentie