Advocaat Peter Plasman richtte onlangs zijn eigen partij op. Dinsdag bleek dat opvallend veel advocaten op de kieslijst voorkomen.

Op de kandidatenlijst van Partij voor de Niet-Stemmers staan naast Plasman vier strafrechtadvocaten: Willem van Vliet, Nihad El Farougui, Maribel Schwab en Carolien Pentinga. De eerste drie zijn werkzaam bij Plasman Advocaten, Pentinga was in het verleden verbonden aan het kantoor.

Plasman richt zich met zijn partij voornamelijk op stemgerechtigden die niet naar de stembus gaan. ‘Steeds meer mensen kunnen zich niet meer vinden in de huidige politieke partijen, zo’n 25 procent van de kiezers blijft thuis,’ vertelt hij in een interview bij Radio 1. Het gaat daarbij om mensen die bewust niet stemmen, omdat ze hun stem niet kwijt willen aan een van de zittende partijen. ‘Wij willen die kiezers vertegenwoordigen en laten zien dat je je als partij aan je verkiezingsprogramma kunt houden.’

Op hoeveel zetels de partijleider hoopt, geeft hij niet aan. ‘Wat het op gaat leveren, gaan we zien.’

Advertentie