Onder invloed van ontwikkelingen in common law-landen als Engeland en de VS, wordt mediation ook in civil law-landen als Nederland steeds vaker ingezet als een vorm van conflictbemiddeling. Op 2 en 3 februari 2017 organiseert Branch Out ten kantore van Ekelmans & Meijer Advocaten (bij Jan Willem Loman, MfN-register mediator) in Den Haag een twee-dagen durende training English in Commercial Mediation.

Deze training combineert de laatste inzichten in en technieken van commercial mediation met feedback op het gebruik van Engels tijdens de mediationpraktijk.

“Taal” is namelijk een uiterst belangrijk instrument in mediation; meer dan in het “gangbare” juridische verkeer, hangt het succes van mediation af van het scheppen van een sfeer van wederzijds vertrouwen. Een goede taalbeheersing is noodzakelijk om potentieel emotionele situaties te herkennen (en waar mogelijk te vermijden) om zo partijen dichter bij elkaar te brengen, begrip te kweken voor elkaars standpunten en tot een oplossing van hun conflict te komen  En hoewel Nederlanders over het algemeen behoorlijk goed Engels spreken, staan ze niet voor niets óók bekend om hun “directheid”, hun lack of empathy, of minder vriendelijk gezegd, hun “botheid” of “onbeleefdheid”.

Op 2 en 3 februari zullen tijdens English in Commercial Mediation beide aspecten van international mediation aan bod komen. D.m.v. talrijke (Engelstalige) rollenspelen behandelt English in Commercial Mediation zowel de nieuwste technieken van international mediation als het Engels dat men daarbij gebruikt (active listening, summarising, open-ended questions, reframing, cross-cultural considerations etc. klik hier voor voorbeelden). Om ook de schrijfvaardigheid niet uit het oog te verliezen, worden beide dagen afgesloten met het opstellen van Engelstalig Mediation Agreement.

English in Commercial Mediation wordt verzorgd door Jacques Joubert, een accredited mediator met meer dan 20 jaar ervaring in mediation en arbitration. Jacques leidt al vele jaren mediators op in Zuid-Afrika en Europa. Het Engels wordt onder de loep genomen door Nicola Courtney (Branch Out) die al meer dan 10 jaar trainingen Legal English verzorgt voor internationale law firms. Op deze manier garanderen wij een optimale mix van taal- en mediationtraining.

English in Commercial Mediation op 2 en 3 februari (max. 14 deelnemers) kost € 975,- en is goed voor 12 opleidingspunten i.h.k.v. de Permanente Opleiding Nederlandse Orde van Advocaten / permanente educatie Mediatorsfederatie Nederland.

Meer informatie? Branch Out / Peter G. Peek: 06-20345409 / [email protected] / www.branch-out.eu of voor programma e.d: klik hier

mediatorslogo-nova-2

Advertentie