Het Openbaar Ministerie ziet na drie jaar onderzoek af van vervolging van de voormalige advocaat Robert Moszkowicz (63). Wegens gebrek aan bewijs besloot de officier van justitie de zaak te seponeren, zo bevestigde een woordvoerder van het parket Amsterdam.

Acht ex-klanten beschuldigden hem van oplichting. Ze zouden niet tevreden zijn over zijn diensten en grote geldbedragen afhandig zijn gemaakt door de bekende ex-advocaat, die sinds 2006 van het tableau is geschrapt. De klanten die bij Moszkowicz aanklopten, dachten destijds op basis van zijn achternaam een goede en degelijke advocaat in te huren. Ze zeiden niet te weten dat hij al jaren geleden is geschrapt als advocaat, zo meldt de Telegraaf donderdag.

Moszkowicz ontkende dat hij zou hebben beweerd nog steeds advocaat te zijn, zoals een van de aangevers stelde. In het politieverhoor verklaarde Moszkowicz dat hij zich steeds had voorgesteld als jurist.

Advertentie