Het Groningse kantoor De Haan Advocaten heeft vrijdagochtend twee leden van de Raad van Discipline gewraakt. Volgens De Haan zijn ze partijdig, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

De noord-Nederlandse deken Rob Geene diende eind december een klacht in tegen De Haan. Het kantoor voert namens duizenden particulieren een zaak tegen de NAM. De honorering wordt mede bepaald door de uiteindelijke schadevergoeding. Die handelswijze is volgens de deken in strijd met gedragsregel 25.

De Raad van Discipline zette zich vrijdag aan de zaak, maar werd al snel geconfronteerd met het wrakingsverzoek. De gewraakte leden van de Raad van Discipline zouden zich in het verleden als advocaat bezig hebben gehouden met dergelijke claimzaken. Dat maakt hen partijdig, betoogt Hans Silvius van De Haan Advocaten. Daarnaast zou een van hen zich op een nieuwjaarsreceptie hebben uitgelaten over de tuchtzaak in een gesprek met de voorzitter van de betrokken stichting WAG.

De wrakingskamer moet zich binnen een maand over de kwestie buigen, pas daarna kan de tuchtzaak worden voortgezet.

Advertentie