De Amsterdamse advocaat Peter Wakkie is vanmorgen opgepakt op het vliegveld van Madrid. Dat meldt de Spaanse krant El Confidencial op basis van verschillende bronnen. 

Wakkie is momenteel interim-bestuurder van het in Nederland gevestigde Russisch-Spaanse telecombedrijf ZED+. De mede-eigenaar van dat bedrijf, de Rus Michaïl Fridman, zou miljoenen hebben overgeheveld van een dochteronderneming van ZED+ naar Funbox. Deze datingservice is eigendom van familie van de Russische minister van binnenlandse zaken. Wakkie wordt ervan verdacht onderzoek naar deze geldstroom te hebben tegengewerkt.

Wakkie, die eerder bestuurder was van Ahold en commissaris van ABN Amro, werd rond tien uur gearresteerd nadat hij uit Amsterdam was gekomen. Hij zou vandaag een ontmoeting hebben met investeerders die geïnteresseerd zouden zijn om het Russisch-Spaanse telecombedrijf te kopen. Bij het onderzoek naar Zed+ zouden de CIA, FBI en ook de Nederlandse justitie betrokken zijn.

Advertentie