Het online platform Rocket Lawyer Nederland is in de lucht. De van oorsprong Amerikaanse juridische dienstverlener voorziet in gestandaardiseerde juridische documenten om toegang tot het recht naar eigen zeggen gemakkelijk en betaalbaar te maken. Daarnaast bemiddelt het bedrijf tussen klanten en advocaten en voorziet juristen van software.

De website bevat zo’n zestig juridische ‘wegwijzers’ voor de meest voorkomende juridische kwesties. De wegwijzers zijn onderverdeeld in de doelgroepen particulieren, ondernemers en stichtingen, waarbij onder andere scheidingen, ontslag en zakelijke contracten aan bod komen.

Rocket Lawyer kondigt aan binnenkort nog een platform te starten waar leden hun eigen juridische documenten kunnen opstellen. Ook wordt een landelijk netwerk van advocaten en notarissen opgezet die onderdeel willen worden van de dienstverlening van Rocket Lawyer.

Het in 2008 opgerichte Rocket Lawyer is overgewaaid uit San Francisco en zegt ongeveer 15 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben. Charley Moore, oprichter en CEO van Rocket Lawyer, noemde Nederland al eerder een uitstekende plek voor zijn juridische platform. De ontwikkeling van de Nederlandse variant vond plaats in samenwerking met partner Editions Lefebvre Sarrut (ELS), de moedermaatschappij van juridisch uitgever SDU.

In het novembernummer van het Advocatenblad is een compleet interview met Charley Moore over Rocket Lawyer terug te vinden.

 

Advertentie