Advocaat Jan de Visser uit Den Haag heeft het plan om met zijn nieuwe partij STERK deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart in de ijskast gezet. ‘Het is me niet gelukt om een clubje mensen bij elkaar te krijgen met de juiste kwalificaties,’ liet de advocaat vanmiddag weten.

De Visser heeft geprobeerd om zo’n tien a vijftien mensen op de kieslijst van zijn partij te krijgen. Dit is niet gelukt en hij vindt het naar eigen zeggen niet verantwoord om met mensen te gaan werken die geen ervaring hebben. ‘Er zijn genoeg enthousiaste kandidaten te vinden, maar kwaliteit en ervaring is voor mij het belangrijkst.’

De Visser presenteerde afgelopen november het verkiezingsprogramma van STERK nadat bekend werd dat hij niet op de kieslijst van het CDA kwam te staan. De advocaat is jarenlang CDA-wethouder in Maassluis geweest en was in 2011 in de race voor het voorzitterschap van het CDA. In 2006 richtte hij samen met Christine Lucardie zijn eigen advocatenkantoor in Den Haag op: Lucardie & De Visser Advocaten.

Francisca Mebius

Advertentie