Flexibele hulp bieden bij inhoudelijk juridisch werk. Dat is het idee achter het initiatief De Meesterknecht, dat op woensdag 17 januari werd gelanceerd.

Het team van juridisch medewerkers van De Meesterknecht kan in opdracht van advocaten(kantoren) en juristen processtukken en overeenkomsten opstellen en juridische adviezen schrijven. Op die manier hoeft er geen nieuw personeel aangenomen te worden en kan er in drukke periodes gemakkelijk extra hulp worden ingeschakeld, zo meldt een persbericht van het bedrijf.

Volgens de oprichters Renate en Wouter Kerkhof (advocaat respectievelijk managing partner), is er grote behoefte aan deze dienst. ‘In veel andere branches is het al heel gebruikelijk om werk op deze wijze uit te besteden. Juist in de advocatenbranche kan dit een waardevolle toevoeging zijn,’ zegt Wouter.

In de eerste instantie behandelt het bedrijf vraagstukken op het gebied van verbintenissen- en vermogensrecht, ondernemingsrecht, privacy- en arbeidsrecht. Het team van juridisch medewerkers bestaat momenteel uit zeven advocaten en juristen. ‘Zij hebben al de nodige ervaring binnen deze rechtsgebieden,’ vertelt Wouter. Ook krijgen ze nog een aanvullende interne opleiding binnen het bedrijf.

CU1

Sylvia Kuijsten

Redacteur (tot 01-01-2019)

Profile page
Advertentie