De advocatuur is een vrouwelijk adviesbureau rijker: L-IME. Het Eindhovense bedrijf is opgericht door Marjan Hermkes, Ine van de Laar en Eva Peeters en richt zich op de ondersteuning van advocatenkantoren bij organisatie, informatie en communicatie.  

De drie oprichters, alle drie afkomstig uit het zuiden van het land, kennen elkaar uit hun netwerk. Marjan Hermkes is consultant, Ine van de Laar is marketing- en communicatieadviseur en Eva Peeters kantoordirecteur bij een middelgroot niche kantoor. ‘We signaleerden dat er binnen de advocatuur behoefte is aan ondersteuning op gebied van ICT en innovatie. Met L-IME springen we daarop in,’ zegt Van der Laar.

L-IME richt zich onder meer op digitaal werken, online communiceren en innovatie. ‘Ieder van ons, vanuit ons eigen vakgebied, wordt dagelijks met vragen hieromtrent overspoeld. Denk hierbij aan: Hoe ziet ons kantoor er in 2020 uit? Zijn we klaar voor KEI? Hebben we onze werkprocessen optimaal ingericht? Ken ik mijn cliënt nu echt? Wat kan ik doen om een datalek te voorkomen?’, zegt Peeters.

Organisatie, informatie en communicatie, dat zijn de drie pijlers van de nieuwkomer. Hermkes noemt KEI. ‘We hebben de laatste maanden gezien dat er steeds meer kantoren vastlopen op de mogelijkheden. Vanuit de onafhankelijke positie van L-IME willen we kantoren adviseren en begeleiden om de juiste keuzes te maken en door te voeren.’

De oprichters van het adviesbureau zijn alle drie vrouw. Maar als L-IME gaat uitbreiden, sluiten de oprichters mannelijke collega’s niet uit. Wel ziet Van de Laar een vrouwelijke eigenschap van het nieuwe bedrijf. ‘We geven advies, en we richten ons ook op de implementatie ervan. Dat betekent dat we als consultant betrokken blijven bij een advocatenkantoor. We laten niet meteen los. We luisteren, we verbinden en blijven betrokken, vrouwelijke trekjes die we goed kunnen gebruiken in het nastreven van onze doelstellingen.’

 

Advertentie