De Tweede Kamer debatteert donderdagmiddag met minister Ard van der Steur van Veiligheid & Justitie over zijn handelswijze in de zogeheten bonnetjes-affaire. De minister zelf zegt het debat met vertrouwen tegemoet te zien.

Maandag kwamen er nieuwe onthullingen van Nieuwsuur-journalist Bas Haan naar buiten over de adviserende rol die het voormalige VVD-Kamerlid speelde richting zijn voorganger, minister Opstelten. Volgens Haan blijkt uit de e-mail die is opgedoken, dat Van der Steur als kamerlid ervoor heeft gezorgd dat antwoorden van minister Opstelten aan de Tweede Kamer werden aangepast. Haan concludeert dat Van der Steur de Kamer heeft voorgelogen.

Van der Steur stelt dat bewuste e-mail bekend is bij de commissie-Oosting en dat die geen nieuwe informatie bevat. De VVD-minister sprak dinsdagochtend met premier Rutte over de kwestie. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister dinsdagmiddag dat hij als Kamerlid niet heeft voorgesteld een passage over bedragen te schrappen. ‘Ik heb mij afgevraagd waarom deze bedragen niet eerder aan de Kamer waren gemeld. Dat achtte ik zeer kwetsbaar.’

Het Advocatenblad publiceert later deze week een interview met minister Van der Steur. In dat interview, dat vorige maand is afgenomen, zegt hij onder meer dat hij zijn ministerschap met plezier vervult en dat zal blijven doen ‘zolang mij de gelegenheid geboden wordt’.

 

Advertentie