Robert Moszkowicz is opnieuw in het ongelijk gesteld in de zaak tegen uitzending van de televisieserie De Maatschap bij de VPRO. Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag het vonnis van de rechtbank Amsterdam van begin januari bekrachtigd, aldus de omroep.

Het hof bevestigt dat de serie, die vanaf morgen te zien is bij de VPRO, geen inbreuk maakt op het boek De Straatvechter van Robert Moszkowicz. Ook zou de inhoud van de serie de eer en goede naam van Robert Moszkowicz niet aantasten.

Advocaat Yehudi Moszkowicz pleit al lange tijd tevergeefs voor een uitzendverbod van de serie. De familie trok in meerdere rechtszaken aan het kortste eind. De rechter oordeelde in het kort geding van begin januari dat de totaalindruk van de beschermde trekken van het boek wezenlijk anders zijn dan de totaalindruk van de televisieserie. Eerder vroeg Moszkowicz in een kort geding om inzage in het script, dat door de rechter werd afgewezen. De rechter in hoger beroep oordeelde hetzelfde.

De motivering van het arrest van het gerechtshof Amsterdam van vandaag volgt later deze week. Volgens de VPRO staat nu al vast dat alle vorderingen van Robert Moszkowicz zijn afgewezen en dat hij opnieuw is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Deze kosten bedragen inmiddels in totaal 21.986 euro.

 

Advertentie