Een Amerikaanse advocaat heeft geprobeerd met zowel een Olympisch diploma als een universitaire graad indruk te maken. Tevergeefs, want beide prestaties bleken verzonnen. 

De advocaat uit Michigan maakte het wel erg bont: op zijn cv prijkte deelname aan het Amerikaanse hockeyteam tijdens de Olympische Spelen van 1996, een universitaire graad van Harvard en een aantal zomerbaantjes bij verschillende advocatenkantoren. Deze posities bleken aangedikt of fictief, waardoor hij door de Amerikaanse Raad van Discipline van het tableau is geschrapt.

De advocaat gaf een ‘bizarre en extravagante’ verkeerde voorstelling van zaken, aldus de Raad. Zo onderhield hij een website voor zijn advocatenkantoor Great Lakes Legal Group, maar dat bleek ook niet meer dan een façade. Volgens de raad bedonderde de advocaat ‘zo ongeveer iedereen met wie hij communiceerde’.

 

 

Advertentie