Particulieren en bedrijven die een advocaat, notaris, mediator of letselschadespecialist zoeken, kunnen daarvoor terecht op vergelijkingssite Legalista. De site is op woensdag 1 februari live gegaan. Legalista werkt niet met het opvragen van offertes, maar met klantreviews.

Op legalista.nl kunnen cliënten hun juridische dienstverlener een waardering geven op deskundigheid, betrokkenheid en prijs-kwaliteit verhouding. Hoe beter de beoordeling, hoe beter een kantoor of adviseur gevonden wordt op de beoordelingssite en in zoekmachines.

Advocaten, notarissen, mediators of letselschadespecialisten kunnen kiezen voor een gratis basisregistratie op de site. Daarnaast kunnen ze kiezen voor een uitgebreidere registratie, tegen betaling van 1000 euro per jaar. De dienstverlener kan dan een eigen profiel aanmaken met een uitgebreidere omschrijving en foto’s. Voor 2500 euro per jaar kunnen dienstverleners gebruik maken van een ruimer pakket. In dat geval maakt Legalista een profiel aan met foto’s van het kantoor of de adviseur. Een deel van de abonnementskosten besteedt Legalista, dat is gevestigd in Voorschoten, aan de vindbaarheid van kantoren in zoekmachines.

Op andere vergelijkingssites kunnen potentiële klanten een offerte aanvragen, bij Legalista niet. Commercieel directeur John Peerbolte benadrukt dat het bij Legalista niet draait om de ‘goedkoopste’ offertes en dat de site geen leadgenerator is. ‘Door ons op de reviews te richten, stimuleren we ook klantvriendelijkheid van de dienstverlener,’ zegt de commercieel directeur. Goede communicatie met de cliënt is daarbij essentieel volgens Peerbolte. Wel zegt hij dat de site negatieve reviews altijd checkt bij de dienstverlener.

Advertentie